Türkiye-Komorlar Ticari ve Ekonomik İşbirliği Anlaşması 13 Ekim 2023 Tarihinde İmzalanmıştır

Türkiye-Komorlar Ticari ve Ekonomik İşbirliği (TEİ) Anlaşması 4.Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu Sırasında İmzalanmıştır

28 Aralık 2023

12-13 Ekim 2023 tarihlerinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Komorlar Cumhurbaşkanı ve Afrika Birliği Dönem Başkanı Sayın Azali Assoumani’nin teşrifleriyle Ticaret Bakanlığı ve Afrika Birliği işbirliğinde ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) organizasyonunda gerçekleştirilen Türkiye-Afrika IV. Ekonomi ve İş Forumu vesilesiyle “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Komorlar Birliği Hükümeti Arasında Ticari ve Ekonomik İşbirliği Anlaşması” Ticaret Bakanımız Prof. Dr. Sayın Ömer Bolat ve Komorlar Birliği Posta, Telekomünikasyon ve Dijital Ekonomi Bakanı Sayın Souef Kamalidini tarafından 13 Ekim 2023 tarihinde İstanbul’da imzalanmıştır.
 
Söz konusu Anlaşma ile esas olarak, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik her türlü önlemin alınması ve karşılıklı ticari münasebetlerin teşvik edilmesi kararlaştırılmıştır. Ayrıca, anılan Anlaşmanın başarılı bir şekilde uygulanması ve iki ülke arasında yeni işbirliği imkânlarının belirlenmesi için Türkiye-Komorlar Birliği Karma Ekonomik Komisyonu kurulması konusunda mutabık kalınmıştır.