Sayın Cumhurbaşkanımızın Başkanlığında, Sayın Bakanımızın Katılımıyla Cezayir'e Resmi bir Ziyaret Gerçekleştirilmiştir

Sayın Cumhurbaşkanımız Cezayir'e 21 Kasım 2023 tarihinde resmi bir ziyaret gerçekleştirmiş, ziyarete Sayın Bakanımız da iştirak etmiştir.

28 Aralık 2023

Türkiye-Cezayir Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi (YDİK) 2. Toplantısı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Cezayir Cumhurbaşkanı Sayın Abdülmecid Tebbun’un eşbaşkanlıklarında 21 Kasım 2023 tarihinde Cezayir’de gerçekleştirilmiştir.
 
Ticaret Bakanımız Sayın Prof. Dr. Ömer Bolat ile Cezayir Ticaret ve İhracatı Geliştirme Bakanı Sayın Tayeb Zitouni’nin de katılımıyla gerçekleşen Toplantı marjında iki ülke arasında “Tüketicinin Korunması, Piyasa Gözetimi ve Denetimi ile Ürün ve Hizmetlerin Kalite Kontrolü Alanlarında İşbirliğine İlişkin Anlaşma” ile “Tercihli Ticaret Anlaşması müzakerelerine başlangıç Ortak Deklarasyon” imzalanmıştır. Ayrıca, Toplantı marjında "Çeşitlendirilmiş ve Kalıcı Bir Ekonomik Ortaklık" başlığıyla bir İş Forumu da düzenlenmiş ve Türk ve Cezayirli firmaların katıldığı B2B toplantılar düzenlenmiştir.
 
İlaveten, Toplantı marjında Sayın Bakanımız ile Cezayirli muhatabı arasında ikili bir görüşme de gerçekleştirilmiş olup söz konusu görüşmede ülkemiz ile Cezayir arasındaki ticari ve ekonomik ilişkiler değerlendirilmiş, önümüzdeki dönemde iki ülke arasında müzakerelerine başlanacak olan Tercihli Ticaret Anlaşması’na (TTA) ilişkin teknik detaylar ele alınmış ve Tüketicinin Korunması, Piyasa Gözetimi ve Denetimi alanlarında gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetler masaya yatırılmıştır.