Sayın Bakanımızın Mısır Ziyareti

Ticaret Bakanımız Prof. Dr. Sayın Ömer Bolat Mısır Ticaret ve Sanayi Bakanı Ahmed Samir Saleh’in davetine icabetle 27-28 Ekim 2023 tarihlerinde Mısır’a resmi bir ziyaret gerçekleştirmiştir.

27 Aralık 2023

Ticaret Bakanımız Prof. Dr. Sayın Ömer Bolat Mısır Ticaret ve Sanayi Bakanı Ahmed Samir Saleh’in davetine icabetle 27-28 Ekim 2023 tarihlerinde Mısır’a resmi bir ziyaret gerçekleştirmiştir.

Ziyaret kapsamında, Ticaret Bakanımız Prof. Dr. Sayın Ömer Bolat,  Mısır Ticaret ve Sanayi Bakanı Sayın Saleh ile 27 Ekim 2023 tarihinde, Türk ve Mısır iş çevreleri ile yuvarlak masa toplantısında bir araya gelmiş, Sayın Bakan Saleh ile Türkiye-Mısır arasında ticari ve ekonomik ilişkilerine yönelik ortak deklarasyon imzalamıştır. Bilahare, Sayın Bakanımız,  Sayın Bakan Saleh ile ikili bir görüşme gerçekleştirmiştir.  
 
Son olarak, Sayın Bakanımız, 28 Ekim 2023 tarihinde ise Mısır Devlet Başkanı Abdel Fattah El Sisi'nin himayesinde gerçekleştirilen "2. Uluslararası İmalat Kongresi ve Fuarının” açılışına katılmış, sonrasında, Mısır Başbakanı Mostafa Kamal Madbouly ile ikili ekonomik ve ticari ilişkilerin değerlendirildiği bir toplantı gerçekleştirmiştir.